Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V

+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798000560529
CVR 30787986

Tidsskrift

Viden om Literacy

To gange årligt udgiver centret fagtidsskriftet Viden om Literacy, der redigeres af Henriette Romme Lund og Anders Skriver Jensen.

Hver udgivelse sætter fokus på et særligt tema.

Du kan downloade tidsskriftet gratis her fra hjemmesiden, få en mail når det nye tidsskrift er udkommet og/eller tegne abonnement på den trykte udgave ved at sende en mail til os på info@videnomlaesning.dk.
I mailen skal du skrive: navn, e-mail, fakturerings- og leveringsadresse og EAN nummer.

Nr. 21

Multimodale tekster

Vores øgede adgang til internettet, hvor vi i høj grad møder multimodale tekster, og vores brug af digitale devices, der giver adgang til et hav af programmer, har gjort det let at ytre sig multimodalt. I tidsskriftet sæ…

Læs om tidsskriftet
Nr. 20

Litteraturdidaktik og -pædagogik

I dette nummer af centrets tidsskrift spørger vi: Hvad skal litteratur i skolen og i dagtilbud? 14 skribenter giver deres svar og mellem artiklerne snor en billedfortælling af illustratoren Katrine Clante sig.

Læs om tidsskriftet
Nr. 19

SKRIFT

Vi ytrer os ved at kombinere skrifttegn. I skolen undervises vi i at skrive i hånden. Vi reagerer, når opsætning eller font gør en tekst svær at læse - eller giver os en æstetisk oplevelse. Derfor dette tema om SKRIFT.

Læs om tidsskriftet
Nr. 18

På flere sprog

I dette tidsskrift anlægger 16 skribenter hvert deres perspektiv på to- og flersprogede børn og unges læsning, skrivning og læring

Læs om tidsskriftet
Nr. 17

Skole i hjem - Hjem i skole

Der er mere og mere fokus på hjemmet og forældrene som en ressource for børns læring. Skal vi ikke hurtigt nok indtænke hjemmet som læringsarena? Eller er det noget vi skal afholde os fra? Og hvad er det man helt konkre…

Læs om tidsskriftet
Nr. 16

Med strøm på…

Hvad der sker med undervisning, læring, læsning og skrivning, når vi inddrager digitale medier? Og hvad kan man i en skriftkultur med strøm på, som man ikke kan uden strøm?

Læs om tidsskriftet
Nr. 15

Lad os skrive om skrivedidaktik

Skrivning bliver ofte ikke anvendt som en støtte ind i faget og til faglig læring, og det betyder, vil vi påstå, at skrivningens potentiale ikke bliver fuldt udnyttet. Derfor skal der mere fokus på skrivning.

Læs om tidsskriftet
Nr. 14

Læs læser, læs!

Læsere er dig, mig, naboens børn og hende du mødte i bussen i morges. Mennesker der læser og får en oplevelse, de måske tænker igennem på en lang gåtur, måske deler og diskuterer med andre som også læser. Vi er alle samm…

Læs om tidsskriftet
Nr. 13

Kære genre – hvem er du?

Genrebegrebet findes og lever i bedste velgående. Side om side med, at tekster gør alverdens krumspring for at undgå at ende i en specifik genrekategori. Vi må derfor spørge: Kære genre, hvem er du?

Læs om tidsskriftet