Styrk læsningen på tværs af fag

På mellemtrinnet introduceres elever for en bred vifte af fagtekster, og deres faglige ordforråd skal udvikle sig voldsomt. Men hvad virker bedst, når man vil styrke elevens sprog- og læseforståelse før, under og efter arbejdet med en fagtekst? Det har vi undersøgt i projektet Få forståelsen med, og i dette vidensunivers stiller vi alle materialerne gratis til rådighed, så du og dine kolleger kan udvikle faglig læsedidaktik på tværs af fag.

Video
Få forståelsen med

Projekt Få forståelsen med handler om at give elever på mellemtrinnet de bedste muligheder for at forstå fagtekster og udvikle deres faglige ordforråd. I videoen får du indblik i forsknings- og udviklingsprojektet bag de undervisningsmaterialer, du finder her på siden.

Video
Få forståelsen med: Styrk lærernes samarbejde

I videoen fortæller skoleudviklingskonsulent Malene Ringvad om, hvordan ny undervisningspraksis kan udvikles gennem teamsamarbejdet, og hvordan I kan tilrettelægge et aktionslæringsforløb i seks trin, hvor kolleger, vejledere og ledere støtter den enkelte lærers udvikling af sin undervisning.