Dansk som andetsprog i skolen 

 

I dette vidensunivers får du konkret viden og inspiration til arbejdet med flersprogede elever og dansk som andetsprog i grundskolen. Vi har samlet ideer og materialer til arbejdet dels med nyankomne elever (DSA-basis) og dels den sproglige dimension og dansk som andetsprog i fagene.

Film
Wise Words

Hvordan kan flere sprog være en resurse?
I denne film fortæller elever i udskolingen fra Svendborg om deres erfaringer med at være flersprogede i skolen. Filmen er lavet af modtageklasselærer Gro Caspersen som en del af projektet Wise Words, der skulle oplyse elever, forældre og lærere om fordelene ved at have mange sprog.

Film
Den, der taler, lærer – både fag og fagsprog

”Den, der taler, lærer – både fag og fagsprog” formidler sprogudviklende praksis med fokus på deltagelsesmuligheder. I læreren Helena Alexandrowitschs matematikundervisning ser vi eksempler på stilladsering af alle elever, også dem, som har brug for særlig sproglig støtte for at opnå fuldt udbytte af fagundervisningen.

Film
Nyankomne elever direkte i almenundervisningen

Hvordan kan man inkludere nyankomne børn direkte i almenundervisningen? Filmen her viser et eksempel på, hvordan man i almenundervisningen i 3. klasse samarbejder om at give en tryg og sikker start i den danske folkeskole. Det handler om Bryson, som bliver taget godt imod af både lærere og kammerater.