Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Aktuelt

Hurra for literacy

I torsdags, den 8. september, rundede UNESCOS internationale literacy dag et skarpt hjørne. Det var nemlig 50 år siden, at International Literacy Day første gang blev afholdt.

Tema der ser frem og tilbage

UNESCO markerede dagen med en stor konference, der fejrede de sidste 50 års arbejde med literacy over hele verden.

Konferencen satte spot på de aktuelle udfordringer, der er, og kiggede på potentielle løsninger for at kunne fortsætte det gode arbejde med literacy.

Temaet for konferencen var “Reading the Past, Writing the Future” og med det hyldede konferencen på én gang den enorme udvikling, der er sket i forhold til literacy på verdensplan, og udpegede kursen for, hvordan vi fortsat kan sikre udbredelse af literacy for alle.

Literacy er evig aktuelt

Med 50 år på bagen viser den internationale literacy dag, at literacy ikke et modefænomen.

Ifølge UNESCO er literacy en fundamental menneskeret, fordi det at kunne bruge læsning, skrivning og sprog betyder, at vi kan forstå og indgå i flere forskellige sociale og kulturelle aktiviteter. Derfor er det vigtigt, at verden fortsat sætter fokus på literacy.

Ud over UNESCO's konference blev der afholdt et hav af arrangementer verden over.

I Danmark markerede Nationalt Videncenter for Læsning den internationale literacydag med konferencen Status for Literacy og med udgivelsen af vores tidsskrift Viden om Literacy.

Kilde: www.unesco.org

Del siden på email

Du deler et link til siden: Hurra for literacy