Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Aktuelt

Tilgængelighed og målrettet formidling udvider læsehorisonten

Bogstreamningstjenester, der gør bøger let tilgængelige online, bevirker, at man læser andre forfattere og genrer end man normalt ville gøre.
Det viser Oline Møller-Thomsens speciale ’Fra adgang til tilgængelighed’, som har vundet DBC’s (Dansk BiblioteksCenter) Specialepris 2015.

Individualisering og let tilgængelighed

I sit speciale påviser Oline Møller-Thomsen, gennem en brugerundersøgelse på bogstreamingtjenesten Mofibo, at brugerne udvikler nye læsevaner. De søger nye forfattere, nye genrer og læser på andre tidspunkter end de folk, der læser trykte bøger.

Dette skyldes, at streamingtjenesten kan tilpasse sig den enkelte bruger og komme med forslag til bøger med udgangspunkt i, hvad brugeren bedst kan lide, og hvad vedkommende før har læst.
Samtidig er bøgerne på tjenesten let tilgængelige, hvilket får brugerne til at låne og læse nye foreslåede forfattere og genrer.

Belønnet med DBC’s Specialepris 2015

Specialet ’Fra adgang til tilgængelighed” er blevet belønnet med DBC’s Specialepris 2015. Prisen gives for bedste kandidatspeciale med relevans for DBC’s udvikling af den bibliografiske og systemmæssige infrastruktur til bibliotekerne i Danmark.

Med prisen følger på 25.000 kr. Prisen blev overrakt ved arrangementet Data Science Day på DBC den 14. januar 2016.

Del siden på email

Du deler et link til siden: Tilgængelighed og målrettet formidling udvider læsehorisonten