Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Aktuelt

Kæmpestort tillykke med nomineringen

Hvert år uddeler Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark Klods Hans-prisen til en person, institution eller gruppe, der med entusiasme og nytænkning har gjort en særlig indsats for børne- og ungdomslitteraturen. I år er Marianne Eskebæk Larsen en af de tre nominerede.

Foregangskvinde for billedlitteratur

Marianne Eskebæk Larsen er ansat i Nationalt Videncenter for Læsning og derudover som lektor på pædagoguddannelsen på Københavns Professionshøjskole.

Når IBBY’s øjne er faldet på netop hende, skyldes det, hvilket man kan læse på IBBY's hjemmeside, at hun gør et ufatteligt stort og flot stykke arbejde for anerkendelsen af børnelitteratur samt for børn og unges læsning. Det sker både som lektor, hvor hun kæmper for at give børnebogen en plads på pædagoguddannelsen, som medstifter og tidligere bestyrelsesmedlem i Dansk Tegneserieråd og for sin kamp for at få billedlitteraturen anerkendt som genre.

På Nationalt Videncenter for Læsning sætter leder og medarbejdere også stor pris på Marianne Eskebæk Larsens ihærdige indsats for billedlitteratur og læsning. Leder af Nationalt Videncenter for Læsning, Anna Karlskov Skyggebjerg udtaler:

"Marianne Eskebæk Larsen har beskæftiget sig med formidling af børne- og ungdomslitteratur i mere end to årtier. Hun har forsket, anmeldt børnelitteratur på Information og undervist inden for feltet, og hun har udgivet artikler og bøger til gavn for studerende og den brede offentlighed. Derudover har hun været aktiv i oprettelsen af Dansk Tegneserieråd, hun har siddet i forskellige priskomitéer, herunder Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris, og for øjeblikket deltager hun i arbejdsgruppen for litteratur under Kulturministeriet. Hun har en særlig interesse for billedlitteratur (som også er titlen på en af hendes seneste bøger), og det er ikke for meget at sige, at det danske tegneserie- og billedbogsmiljø næppe ville være det samme uden hende."

Klods Hans-prisen uddeles på Bellascenen på Bogforum lørdag den 2. november 2024 kl. 13.30. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del siden på email

Du deler et link til siden: Kæmpestort tillykke med nomineringen