Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Udgivelser

Autisme og kommunikation. Samtaler mellem mennesker

I denne bog præsenterer Nina Berg Gøttsche og Aase Holmgaard en ny metode og forståelse af kommunikation mellem mennesker med og uden autisme. Bogen består af to dele. Første del rummer 19 samtaleeksempler, som præsenterer ord og begreber for at forstå samtalen som et møde mellem mennesker. Samtaler kan være frie, letløbende og fulde af forståelse, men de kan også være frustrerende, når man ikke føler sig hørt og forstået – og så er det, at samtalesorg kan opstå. Det sker ofte, når mennesker med og uden autisme taler sammen ”på hver sin kanal”. I anden del bringes begreberne i spil gennem konkrete analyser af samtaler.

De konkrete samtaleeksempler og samtaleanalyser viser, at alle kan blive bedre til at genkende, forstå og overvinde barrierer, der kan udfordre kommunikationen, og som fører til misforståelser, konflikter og en følelse af ensomhed.

Bogen henvender sig til mennesker med og uden autisme, til lærere, vejledere, pædagoger, psykologer og andre professionelle samt til pårørende. Bogen er med andre ord for alle, som er interesserede i gode samtalemøder med lige ansvar for den fælles kommunikation.

 

 

Del siden på email

Du deler et link til siden: Autisme og kommunikation. Samtaler mellem mennesker