Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Udgivelser

Det digitale klasserommet. Utnytt mulighetene!

Dette er en praktisk bog for lærere, som ønsker at udvikle deres professionsfaglige digitale kompetence. Bogen viser, hvordan man som lærer kan bruge digitale værktøj med henblik på at fremme elevernes læring. Fokus er på at få teknologi, pædagogik og fagligt indhold til at hænge sammen.

Bogen består af ti kapitler. Første kapitel undersøger teknologibrug i klasserummet, pædagogik for dybdelæring, elevernes ejerskab til egen læring og det globale klasserum. Kapitel to og tre handler om, hvordan læreren kan bruge et udvalg af digitale værktøj. I kapitel fire fortæller en lærer om sin erfaring med at bruge tablet i skolen, herunder diverse apps. Kapitel fem og seks fokuserer på brug af teknologi i forbindelse med elevers samarbejde og flipped classrooms. To lærere beretter i kapitel syv om spil i undervisningen, og i kapitel otte er omdrejningspunktet digital dømmekraft. I kapitel ni er der eksempler på, hvordan man kan arbejde med teknologi, når eleverne har specielle udfordringer i skolen. Kapitel ti er skrevet af Marte Blikstad-Balas, som peger på, hvad forskningen siger om brugen af digital teknologi i skolen.

Del siden på email

Du deler et link til siden: Det digitale klasserommet. Utnytt mulighetene!