Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Udgivelser

Fra tanke til tekst. En praktisk guide til skrivehåndværket

Ifølge bogens forfatter handler problemer med skriveopgaver ikke om ens evner som skribent eller de emner, som skrives om, men om adfærd, og hvad man gør, når man skriver. Det vil sige, hvordan man griber skriveopgaven an.

Denne bog introducerer læseren for skrivehåndværket og viser, hvad man skal gøre for at omsætte tanker til tekst, og den handler derfor ikke om andre aspekter af skrivningen som retstavning, stilistik, komposition, tegnsætning og lignende, men om at finde ens skriveflow.

Bogen indeholder eksempler og praktiske råd om, hvordan man idéudvikler ens opgave, hvordan man gør idéen skriveklar, hvordan man vinkler idéen, sådan at teksten skriver sig selv, hvad man praktisk skal gøre, når man sidder og skal skrive, og hvordan man planlægger ens skriveopgaver.

Omdrejningspunktet i bogen er opgaveskrivning på alle uddannelsestrin, men bogens skrivesyn, metode, råd og værktøjer kan anvendes af skribenter til alle slags tekster.  

Del siden på email

Du deler et link til siden: Fra tanke til tekst. En praktisk guide til skrivehåndværket