Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Udgivelser

Litteratur i brug

Litteratur i brug er skrevet af en tværfaglig gruppe af forskere, hvoraf nogle er tilknyttet projektet Uses of Literature ved Syddansk Universitet. I bogen er de interesserede i, hvad litteraturen gør – hvordan litterære værker eksempelvis formår at forme vores opfattelse af sygdom og sundhed, migration og mobilitet samt køn og etnicitet. Bogens bidragsydere betragter litteratur som brugbar, i den forstand at den kan påtage sig mange forskellige roller og funktioner, som kan åbne læserens øjne for behov, man ikke vidste, at man havde.

I bogen er der en artikel, som handler om brug af litteratur i skole og undervisning, og her skitseres der en model og principper for en opdateret undersøgelses-orienteret litteraturdidaktik, som giver eleverne adgang til at opleve og sanse små detaljer i teksten. Der er også en artikel om narrativ medicin, som bruger skønlitteratur i sundhedsfaglige uddannelser med henblik på en række forskellige sundhedsfremmende formål. Artiklerne i bogen forholder sig alle til Rita Felskis litteratursyn, der fremhæver tekster for deres flygtighed, mobilitet, oversættelighed og unikhed.

Bogen er med andre ord en introduktion til aktuelle debatter og tendenser i litterære studier, herunder den voksende interesse for at gøre litteraturstudierne mere åbne for at forbinde sig med andre områder, at bidrage til andre felter og til det offentlige liv.

Del siden på email

Du deler et link til siden: Litteratur i brug