Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Udgivelser

Litteratur mellem medier

I dag findes bogen i et utal af varianter i modsætning til tidligere, hvor valget ret beset stod mellem en paperbackudgave og en indbundet bog. Dagens læser skal ikke blot tage stilling til, hvilken salgskanal han eller hun vil benytte, men vedkommende kan også vælge lydbogsversioner i forskellige formater, læse bogen som grafisk roman eller som e-bog, eller læseren kan vælge blandt flere forskellige versioner i bogform.

Dette markant udvidede felt af valgmuligheder har trukket fænomenerne skrift, bog og litteratur, som i mange år har været så tæt forbundne, at de egentlig har været brugt synonymt, fra hinanden. Litteratur mellem medier er således en introduktion til at læse litteratur ud fra denne optik. Bogen bygger på en interdisciplinær tilgang med fokus på litteraturens tekstuelle indhold og dens forskellige mediale og materielle, visuelle og lydlige aspekter.

Bogens 16 kapitler repræsenterer en bred vifte af tilgange til litteratur eller det litterære, men fælles for dem er, at de tager udgangspunkt i forestillingen om litteratur som noget, der i metaforisk forstand foregår eller kan foregå mellem medier. Det er dermed bogens ærinde at tage de første skridt på vejen mod en nytænkning af, hvordan og hvad litteraturen betyder i det moderne mediesamfund.

Del siden på email

Du deler et link til siden: Litteratur mellem medier