Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Udgivelser

På tværs af Norden

I perioden 2019-2021 afholder Nordisk Ministerråd hvert år et seminar, hvor der efterfølgende udgives en antologi, der behandler seminarets temaer og emner. Det første seminar blev afholdt i juni 2019, hvor målet var at styrke fokusset på nutidig nordisk børne- og ungdomslitteratur, forfatterne og illustratorerne. Til seminariet fik deltagerne mulighed for at blive inspireret og dele erfaringer og viden med deres nordiske kollegaer.

På tværs af Norden giver et indblik i nye tendenser i børne- og ungdomslitteratur med nedslag i nordisk forskning og formidling. Antologien er sammensat af essays skrevet på dansk, norsk og svensk. Første del handler om det børnelitterære kredsløb i Norden, anden del sætter spørgsmålstegn ved, om den nordiske billedbog har en alder, tredje del handler om nordisk rapsodi og fjerde del sætter kvalitetsbegrebet under lup.

Del siden på email

Du deler et link til siden: På tværs af Norden