Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Udgivelser

Styrk den tidlige læring. Sådan hjælper du mindre børn med at lære, hvordan man lærer

Styrk den tidlige læring indgår i Challenging Learning-serien og er skrevet af James og Jill Nottingham i samarbejde med en række kolleger. I denne er der fokus på at udvikle børns tænkefærdigheder og dynamiske tankegang.

Bogen indeholder en blanding af teori og praksis kombineret med forslag og idéer til konkrete aktiviteter, der kan bruges af voksne, der arbejder med børn i alderen 3-7 år. På den tilhørende hjemmeside er det muligt at finde aktivitetskort, modeller og figurer, sådan at de beskrevne aktiviteter er lige til at gå til.

I bogens kapitler findes nogle ”prøv det af”-afsnit, hvor læseren skal tænke over egen praksis og dele disse tanker med kolleger. Kapitlerne afsluttes med et overblik, som har fokus på repertoire og dømmekraft. Her er det vigtigt for den voksne at besidde et bredt repertoire med undervisningsstrategier for at kunne forbedre pædagogikken, men det er også afgørende at være i besiddelse af en god dømmekraft. Denne opstår gennem refleksion, afprøvning af nye strategier og dialog med kolleger. Styrk den tidlige læring er beregnet som en hjælp til disse overvejelser.

Del siden på email

Du deler et link til siden: Styrk den tidlige læring. Sådan hjælper du mindre børn med at lære, hvordan man lærer