Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Aktuelt

Ny film: Sprog giver faglig læring

Det sidste år har lærere på Strandgårdskolen i Ishøj kommune helliget fagsproget en helt særlig opmærksomhed. Det er sket i projektet Sprog giver faglig læring, hvor de, ud fra den internationalt anerkendte metode: Lesson Studies, sammen har udviklet og evalueret undervisning med fokus på fagsprog.

Bag projektet stod Ishøj Kommune. Tilknyttet var fagkonsulenter fra Nationalt Videncenter for Læsning og den anerkendte læseforsker Elisabeth Arnbak fra Aarhus Universitet. 

Sprogkvarterer

I denne film fortæller lærere og skoledere om, hvordan alle teams på skolen har arbejdet med sprog på en ny måde i form af at udvikle særlige sprogkvarterer, som alle i teamet har tilpasset til deres egen undervisning.

Sprogkvarteret er blevet udviklet i et tilpasset lektionsstudieforløb, og Nationalt Videncenter for Læsning har haft fornøjelsen af at være med i processen hele vejen – fra udvikling af konceptet, gennem arbejdet i teamene og frem til projektafslutningen.  

Del siden på email

Du deler et link til siden: Ny film: Sprog giver faglig læring