Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Aktuelt

Ordblinde elever giver anbefalinger i ny videokampagne

I uge 40 er ordblindhed blevet markeret med den internationale ordblindeuge. Også i Danmark er der med en lang række arrangementer rundt omkring i landet blevet sat fokus på ordblindhed. 

De fleste har hørt om ordblindhed eller kender en, der er ordblind. Men derfra og til, at alle forstår, hvad ordblindhed egentlig er for en størrelse, er der stadigvæk et stykke vej.

Egmont Fonden, der hvert år sætter fokus på et særlig aspekt, livssituation eller udfordring ved det at være udsat barn eller ung, har i år derfor særligt fokus på ordblindhed. 

#Hvisjegvar-kampagnen

I forbindelse med det børnetopmøde, der blev afholdt af fonden i maj, har de 30 deltagende ordblinde elever og fonden lavet en videokampagne med navnet #Hvisjegvar, hvis mål er at formidle elevernes anbefalinger til forældre, lærere og beslutningstagere om, hvordan man kan gøre grundskolen bedre for ordblinde elever. En del af videoerne kan allerede nu findes på fondens hjemmeside, og herunder kan du høre Noah og Else Kathrine fortælle om, hvad de vil gøre for ordblinde elever, hvis de var henholdsvis statsminister og undervisningsminister.

Noah: Hvis jeg var statsminister

 

Else Kathrine: Hvis jeg var undervisningsminister

Del siden på email

Du deler et link til siden: Ordblinde elever giver anbefalinger i ny videokampagne