Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Aktuelt

Filmet oplæg: Digital læsedidaktik

For lærerne har den gennemgribende udvikling af digitale teknologier og læremidler medført både nye muligheder og nye udfordringer, hvad angår den læsedidaktik, de skal bringe i anvendelse i undervisningen. Men hvad har de brug for at kunne? Og hvad har de brug for at vide?  

Det er spørgsmål, som drøftes i Nationalt Videncenter for Læsnings nordiske netværk om digital læsning, der samler lærere og forskere fra Danmark, Norge og Sverige.
Netværket har netop afholdt webinaret Digital læsning og læsedidaktik: Praktiske og teoretiske perspektiver fra klasserum i Danmark, Norge og Sverige, hvor medlemmerne deltog med oplæg.

Andreas Flint fra Sølystskolen i Danmark forklarede, hvorfor man må anvende særlige former for stilladsering, når man i undervisningen anvender digitale tekster og læringsplatforme. Og med afsæt i geografi gav han eksempler på, hvordan man kan gøre.

Katarina Ivarsson, der er fra Bjørklinge Skuttunge Skole i Sverige, fortalte om, hvordan hun udnytter mulighederne i de nye digitale tekster til at understøtte en mere dialogisk og inddragende læseundervisning i de yngste klasser.

Webinaret blev filmet, så du kan se eller gense de to læreres oplæg.
Desuden rummer webinaret to forskerkommentarer. I den ene tænker Maria Rasmusson og Charlotte Engblom fra Uppsala universitet videre over Katarinas oplæg. I den anden giver Dorthe Carlsen fra UC SYD et indblik i, hvordan den digitale tekstverden ser ud fra elevernes perspektiv, når hun følger dem gennem en skoledag.  


Del siden på email

Du deler et link til siden: Filmet oplæg: Digital læsedidaktik