Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Aktuelt

Læsevejlederbrev 1, januar 2024

Velkommen tilbage til et nyt år efter en forhåbentlig dejlig juleferie. I NVL har vi budt vores nye centerleder Anna Karlskov Skyggebjerg velkommen, og vi glæder os til sammen med hende at udvikle centeret, herunder NVOL. I kan møde Anna her, hvis I da ikke allerede kender hende. Her fortæller Anna blandt andet følgende:

"Da jeg så, at stillingen var ledig, fik jeg faktisk fysisk hjertebanken. Det er meget attraktivt for mig at arbejde med centerets forbilledlige kombination af forskning og formidling bredt inden for læsning og literacy. Literacykompetencer er noget af det vigtigste i verden. Det ligger lige over det at få noget at spise i behovspyramiden. Det er et helt afgørende og forpligtende arbejdsområde .… Jeg har beskæftiget mig meget med børns læsestof og læsevaner, og jeg har et meget bredt syn på, hvad læsestof er. Jeg læser selv al mulig skøn- og faglitteratur, smalt og bredt, på skærm og papir og for både børn, unge og voksne.”

Hjertelig velkommen til Anna – også i og fra NVL’s læsevejledernetværk.

Vi har været rigtig glade for at have haft Lene Storgaard Brok som leder gennem mange år. Lene kan I fortsat møde på KP i mange sammenhænge, da hun fortsætter som docent i læreruddannelsen, hvor hun skal varetage området om læsning og skrivning i indskolingen og på mellemtrinnet. Gik du glip af Lenes afskedsreception, så kan du her høre hendes billedrige beretning Fra firlænget gård til flerspektret læsecenter om, hvordan hun blev læser. Vi ønsker Lene god vind fremover i sin nye jobfunktion.

I dette brev kan du desuden læse om:

  • Ny PD-uddannelse for børnehaveklasseledere
  • Vil du være med til at markere NVOL’s 1-års fødselsdag?
  • SUESS – netværket for dig, der bor/arbejder i Region Sjælland og er optaget af elever i skriftsprogsvanskeligheder
  • Ses vi til Veje til Literacy 2024 i Vejle?

Download Læsevejlederbrev 1, januar 2024.

Del siden på email

Du deler et link til siden: Læsevejlederbrev 1, januar 2024