Siden centeret blev etableret i 2006 har vi gennemført flere projekter. Alle med læsning, skrivning og sprog som omdrejningspunkt. Her kan du læse mere om projekterne og filtrere dem efter årstal.
Projektet har til formål at udvikle evidensbaseret og praksisnær viden om, hvordan spilrelaterede læringsaktiviteter, evalueringsredskaber og didaktiske designprincipper kan øge elevers motivation og 21st century skills.…
Godt begyndt er et treårigt projekt, der skal understøtte et systematisk samarbejde om sprog og kulturelle tilbud mellem dagplejere, vuggestuepædagoger og bibliotekarer i Lolland Kommune.
Hvordan praktiseres grammatikundervisning i skolens tre største sprogfag? Dette studie skal udvikle viden om, hvordan undervisning i dansk, engelsk og tysk praktiseres og forstås af lærere og elever.
Projektet går ud på at formidle viden om elevers læse-skriveudvikling med særlig fokus på differentiering i forhold til højtbegavede elever.
Med Læsehelte ønsker Biblioteket Sønderborg at facilitere litteraturformidling fra barn til barn på skolerne i Sønderborg Kommune. Centeret evaluerer projektet.
Projektet er et undervisningsforløb baseret på erfaringer med spiljournalist.dk i en 7. og en 8. klasse på to skoler. spiljournalist.dk er en online-platform og er tænkt som et gratis e-magasin om spil og spilkultur.
Sproggaven er et tiltag i Fredensborg Kommune, der har til formål at kvalificere og systematisere det sprogunderstøttende pædagogiske arbejde i dagtilbud.
I Helsingør Kommune begynder mange børn i skole med sproglige vanskeligheder. I Snekkersten har man derfor lavet en massiv indsats for at udvikle elevernes sproglige kompetencer gennem metoden lektionsstudier.
Projektet udvikler hf-underviseres kompetencer som skrivevejledere i skriftlig dansk, historieopgaven samt større skriftlig opgave.
Målet med projektet er, at flere elever skal opleve børnehaveklassen og danskundervisningen i 1. og 2. klasse som tilpasset deres læseudvikling, behov og interesser, så alle bliver udfordret og stimuleret på måder, der p…
Tidlig literacy - tidlig numeracy er et projekt i Frederiksberg Kommune, der skal kvalificere arbejdet med læse- og skriveforståelse, matematisk forståelse og sprogkompetencer i den tidlige indskoling.
Projektet omdanner og formidler den nyeste forsknings- og udviklingsviden om læsning på digitale enheder, dels via et vidensnotat, dels via et praksisrettet materiale.
"Pædagoger på sprogvisit" er et projekt, hvor pædagoger går på visit i en anden institution for at få ideer til at udvikle eget pædagogisk arbejde med at understøtte børns sproglige udvikling.
Projektet skal give lærerne mulighed for at kvalificere egen undervisning gennem et styrket fokus på at skrive sig til læring i fag og dermed bidrage til at styrke elevers læring og trivsel i skolen.
Centeret vil udgive et idekatalog med 30 idéer til et aktivt samarbejde om sprog ved skolestart. Kataloget er til inspiration for pædagoger og lærere.
Med projektet ”En generation af stærke læsere – greb til læselyst” vil Tænketanken Fremtidens Biblioteker, Københavns Biblioteker, Læremiddel.dk og Nationalt Videnscenter for Læsning sammen sætte fokus på børns læselyst.…
"Sprog giver faglig læring. Mini-lessons med fokus på elevernes ordforråd" skal udvikle en stærk læringskultur på skolen med fokus på ordforråd og sprog i fag.
Nationalt Videncenter for Læsning gennemfører i samarbejde med UC Syd en evaluering af læsevejledernes muligheder for at støtte faglærerne og udvikle nye strategier for læsestøttende undervisning.
Nationalt Videncenter for Læsning gennemfører i samarbejde med VUC Videnscenter en mini-undersøgelse af FVU-undervisernes skrivedidaktiske praksis.